2019.09.29 MTB CUP 2019 - Cupa Timisului XCM & XCO, editia 42

User Rating: 1 / 5

Star ActiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

MTB CUP 2019 - Cupa Timisului XCM & XCO

 

Sambata si Duminica 28-29 Septembrie 2019 la Barajul Dumbravita de la Padurea Verde se va da startul celei de a 16-a editii a competitiei de ciclism offroad ce si-a inceput parcursul in anul 1998 din aceeasi locatie. 

Aceasta intrecere sportiva este dedicata tuturor ciclistilor amatori sau profesionisti indiferent de nivelul lor de pricepere, traseul fiind unul foarte divers si animat de un peisaj de poveste ce se intinde in acest an pe parcursul a aproximativ 6.8 kilometrii prin Padurea Verde pe un traseu dedicat categoriei XCO (x-country olimpic) si XCM (x-country Maraton) traseu de 19.5 km. respectiv 41 km.

Continuam prin acest concurs, traditia inceputa in anul 1998 tot aici la Padurea Verde prin intreceri amicale intre bikeri, intreceri ajunse acum la adevarate demonstratii de forta si pricepere intre sportivii profesionisti si cei amatori. 

Anul acesta vei avea ocazia de a-ti bate propriul record stabilit in 2018, sau sa stabilesti un nou record si sa incasezi premiul cel mare in valoare de de 2.000 lei ! (XCO)

Din nou pregatim un traseu la fel de agresiv si iute, cu o dificultate ridicata, plin de sicane, elemente tehnice, treceri peste apa, poduri artificiale de traversare si subtraversare a traseului, urcari iuti si puternice, linii drepte de full speed dar si single-track-uri tehnice.

50% din incasarile realizate din taxele de inscriere vor fii directionate in "Fondul Padurea Verde"  fond de investitii non profit realizat special pentru reconstructia si reamenajarea traseelor de ciclism si alergare din Padurea Verde. Astfel prin inscrierea dumneavoastra nu numai ca realizati un scop sanatos prin participarea la un eveniment sportiv ci si sustineri formarea si mentinerea unei zone de agrement pentru toti tinerii ce ar dori sa profite de acest beneficiu. 

Sambata seara ramanem cu corurile la lumina lunii si a muzicii bune, ca sa ne reincarcam bateriile pentru ziua de Duminica. 

 

Calendarul evenimentului sportiv este urmatorul :

Perioada 1 Februarie - 27 Septembrie Inscrieri ONLINE

Sambata 28 Septembrie :
Ora 07.00 Inchidere completa a accesului auto in zona de concurs
Ora 09 Amenajare si organizare punct de inscriere participanti
Ora 09-10.30 Inscrieri si ridicarea pachetelor de START
Ora 11 Start (aliniere pe categorii)
Ora 16 - 16.30 Premiere, Gulas la Ceaun, Outoor party pana seara tarziu, campare la cort pentru doritori
 
Duminica 29 Septembrie :
Ora 07.00 Inchidere completa a accesului auto in zona de concurs
Ora 09 Amenajare si organizare punct de inscriere participanti
Ora 09-10.30 Inscrieri si ridicarea pachetelor de START
Ora 11 Start (aliniere pe categorii 1-Seniori 2-Juniori si Elite 3- Masters, Fete si Jurnalisti 4-Copii)
Ora 14.00-15.00 Start X-TRA kids 2,4km (startul se da imediat dupa sosirea ultimului concurent de la celelalte categorii) 
Ora 16 - 16.30 Premiere

Inscrierile la acest concurs se fac online pana la data de 27.09.2019 ora 20.00 in etape dupa cum urmeaza:

1. Online :
  • GRATUIT  pentru primii 50 de inscrisi 
  • intre inscrisul cu numarul 51 si 100 - 30 lei
  • intre 101 si 150 - 50 lei  prin completarea formularului 
  • 151 si  200 - 70 lei  prin completarea formularului
  • TOTI sportivii pana in 18 ani au taxa de participare unica de 30 lei

2. Pentru cei ce nu si-au achitat taxa de inscriere pana la ziua concursului, taxa va fii de 90 LEI, achitabila la inscriere, conform programului de eveniment. (copii sub 14 ani - 40 LEI).

Atentie !

* Inscrierea se face pe baza de buletin sau carte de identitate.
* Participantii minori trebuie sa fie insotiti de un parinte sau parintele sa completeze formularul atasat pe site, ori minorii sa aibe asupra lor acord scris citet de parinte sau tutore.
* Taxa de participare se plateste la sediul C. S. GRATZU in intervalul 11-20 de Luni pana Vineri incepand cu data de 10 Septembrie si pana in data de 27 Septembrie SAU in ziua de concurs in intervalul orar 09.00 - 10.30 .
* Duminica (in ziua de concurs) dupa ora 10.30 nu se vor mai efectua inscrieri sau confirmari de participare 
* O categorie se formeaza daca sunt mai mult de 4 inscrisi la aceasta, daca in timpul concursului unul sau mai multi sportivi abandoneaza dupa start, categoria NU se va desfiinta.

2019 TVR TIMISOARA - EMISIUNE IN DIRECT DESPRE MTB CUP

Promo 2018

Sambata, la XCM traseul de concurs are :

1. O lungime de 19.5 km. / tura, un timp mediu de parcurgere de 60 minute, in functie de categoria de concurs la care sunteti inscris veti avea de facut 1 sau 2 ture;
2. Este arbitrat de arbitrii pozitionati strategic, ei avand camere foto si video ce vor filma cursa incontinuu;
3. Tot traseul va fii marcat cu banda delimitatoare, sageti de directionare specifice sau semne de atentionare in zonele cu risc care necesita precautie sporita;
4. Tot traseul este practicabil cu orice fel de bicicleta, indiferent de nivelul de experienta, potecile din Padurea Verde fiind din pamant batut, dar noi recomandam folosirea bicicletelor MTB, iar in localitatea Giarmata Vii, aveti atentie sporita la autovehicule, intrucat traficul auto NU ESTE INCHIS;
5. Traseul va fii deschis antrenamentelor in pedrioada 26-29 Septembrie;

 

 

Duminca, la XCO traseul de concurs are :

1. O lungime de 6.9 km. / tura , un timp mediu de parcurgere de 20 minute, in functie de categoria de concurs la care sunteti inscris veti avea de facut 1 sau mai multe ture;
2. Este arbitrat de arbitrii pozitionati strategic, ei avand camere foto si video ce vor filma cursa incontinuu;
3. Tot traseul va fii marcat complet cu banda delimitatoare, sageti de directionare specifice sau semne de atentionare in zonele cu risc care necesita precautie sporita;
4. Tot traseul este practicabil cu orice fel de bicicleta, indiferent de nivelul de experienta, potecile din Padurea Verde fiind din pamant batut, dar noi recomandam folosirea bicicletelor MTB;
5. Traseul va fii deschis antrenamentelor in pedrioada 26-29 Septembrie;
6. Timpul de concurs va fii intre 1:30 si 1:45 minute

     

Categoriile de concurs sunt : DISPONIBILE AICI

Lista participantilor inscrisi online : LISTA 

Premii :

Fondul de premiere este realizat din trofee ce se vor oferi ocupantilor locurilor 1.2.3, premii in bani si vouchere precum si in caduri din partea sponsorilor nostrii. 

Valoarea lor se ridica la suma de 21.180 lei pentru cele 13 categorii de concurs XCM si XCO

Arhiva foto :  PAGINA DE EVENIMENT FACEBOOK MTB CUP 2

Sponsorii :


          

 

Partenerii nostrii sunt : 

                        

 

Despre PADUREA VERDE

Pădurea Verde se întinde pe 700 de hectare în apropierea Timişoarei şi are un important rol ecologic şi de recreere, fiind un spaţiu ideal pentru petrecerea timpului liber în natură, plimbări, jogging, mers cu bicicleta sau picnic.

Pădurea Verde de astăzi este o mică parte rămasă dintr-un imens codru secular care se întindea din nordul Timişoarei până spre Arad. De-a lungul istoriei pădurea a fost loc de adăpost şi sursă de hrană pentru localnici. Se pare că zona a fost populată din Antichitate, drept dovadă stau urmele unui mormânt sarmatic al unei femei, găsit în urma săpăturilor arhelogice din pădure.Se spune că Gheorghe Doja și cetele de ţărani s-au apropiat de oraş înaintând ascunşi prin Pădurea Verde în timpul răscoalei ţărăneşti din 1514. În 1949, la marginea pădurii au fost executaţi prin împuşcare partizani ai rezistenţei anticomuniste şi aruncaţi într-o groapă comună. Pe locul acelei gropi a fost înălţat un monument comemorativ, o cruce ridicată pe o movilă de pământ.

Pădurea Verde, astăzi

Având în vedere că ne găsim în plină câmpie, existenţa unei păduri de o asemenea mărime în apropierea oraşului este un mare avantaj. Are atât un rol ecologic, de echilibrare climaterică a zonei, cât şi de recreere.

Specia de arbori predominantă în pădure este stejarul, urmată de arţar, ulm, paltin, corn, mulţi dintre arbori având o vechime de peste 100 de ani. Din anii 1970, 

aici nu s-a mai permis tăierea copacilor, astfel încât pădurea a crescut şi s-a îndesit. La o plimbare prin pădure se pot vedea şi animale sălbatice: căprioare, iepuri, veveriţe, precum şi numeroase păsări.

Pădurea Verde este străbătută de poteci ideale pentru plimbări pe jos sau jogging. Vizitatorii pot veni aici şi pentru un picnic sau pentru pescuit în lacul Dumbrăviţa din vecinătatea pădurii. Primăvara, când pădurea înverzeşte, este un loc minunat pentru a culege leurdă, urzici sau ciuperci, iar vara pădurea se umple de mirosul tufelor de soc.

În 2009 au fost marcate de catre Clubul Sporitv GRATZU prin pădure patru trasee de bicicletă pe potecile deja existente, însumând 14 kilometri. Traseele sunt denumite prin culori: traseul verde, traseul roşu, traseul portocaliu şi traseul albastru şi traversează pădurea legând punctele sale limitrofe: Calea Lipovei, Muzeul Satului, lacul Dumbrăviţa şi satul Giarmata Vii. În weekend sau chiar în după-amiezele din timpul săptămânii, după lucru, veţi întâlni aici numeroşi biciclişti de toate vârstele.

La Pădurea Verde se desfăşoară ocazional şi party-uri în aer liber, concursuri de orientare pentru copii şi curse nocturne cu bicicleta.

Împrejurimi

În imediata apropiere a Pădurii Verzi se află Muzeul Satului, unde putem descopri case tradiţionale din Banat sau se poate participa la numeroasele evenimente care se desfăşoară aici: târguri de produse tradiţionale, spectacole folclorice, expoziţii canine, precum şi binecunoscutul festival Plai.

La marginea Pădurii Verzi se găseşte şi Grădina zoolgică unde putem admira specii autohtone de animale sălbatice, dar şi animale domestice, acesta fiind un loc preferat de copii.

La marginea pădurii dinspre Dumbrăviţa se găseşte un lac de acumulare unde se poate practica pescuitul.

Pădurea Verde este un adevărat plămân verde al Timişoarei şi un spaţiu ideal pentru recreere.

 
 

Sponsorii, partenerii si colaboratorii Clubului

                                                                                                              

TOP