Facebook zone

Zona Membrilor

Ultimele stiri si articole

2015.01.01 Biciclistii din Timisoara sunt persecutati pentru ca nu participa la activitatile Primariei ?!

Biciclistii din Timisoara sunt pedepsiti si hartuiti ? DA !

 

Stau si citesc cu stupoare de multe ori ce se intampla in Timisoara ... 

Din pacate sunt departe de oras si de toate activitatile ce le-am deschis inca din anul 2008 prin Clubul Sportiv GRATZU si VPB, dar asta nu ma face impasibil de tot ce sufera biciclistii Timisoreni.

 

Activitatile in care toti membrii clubului au depus efort s-au materializat prin construirea unei ideologii de mers sanator cu bicicleta, de folosinta mai intensa si mai de amploare a bicicletei ca mijloc de transport in comun, recreational si medical (de ce nu) 

 

Am reusit atunci sa sensibilizam autoritatile prin masa de mii de biciclisti ce am scos-o pe strazi, ca avem nevoie de PISTE DE BICICLETE si de SIGURANTA IN TARFIC, toate acestea au inceput lent, slab, sa ieie amploare, oricum mult mai bine decat sa nu avem nimica.

 

In anul 2013 reprezentanti din Inspectoratul General al Politiei Romane prin Politia Rutiera Timis ne-a confirmat ca numarul accidentelor produse din vina biciclistilor (cu implicarea biciclistilor) a scazut cu peste 70% in Timisoara si cu 50% in Timis !!! 

 

Cruda coincidenta ne face sa observam urmatoarele ca de cand Clubul Sportiv GRATZU s-a retras incet din organizarea VPB, au inceput sa apara urmatoarele : 

- Interzicerea accesului bicicletelor prin Piata Victoriei din Timisoara

- Razii ale Politiei Locale in randul biciclistilor acestia fiind acostati pe pistele de biciclete construile ilegal pe trotuare, vopsite cu vopsea verde ce este alunec

politisti dormind timisoara

oa

Astea toate intamplandu-se in timp ce Politia Locala in loc sa elibereze pistele de biciclisti de principala cauza a nefolosrii lor corespunzatoare, ba sunt prinsi dormind in masini (in timpul serviciului) http://www.tion.ro/cititorii-ne-sesizeaza-haos-pe-bulevardul-dambovita-politistii-locali-dorm-in-masini/1567905  ba sunt pusi sa pazeasca cate 2 masini fiecare a cate 4 agenti la fiecare capat al minunatului pasaj subteran de la Podul Michellangelo. sa in caz de ploaie si umezeala (biciclistii fiind amendati in miez de zi pentru ca nu aveau FAR sau STOP ! ) 

 

 

Sunt oare biciclistii acum pedepsiti ca nu au participat la marea defilare a primarului ?  http://www.pressalert.ro/2015/08/zeci-de-timisoreni-frunte-cu-primarul-robu-la-plimbare-cu-bicicleta-prin-pasajul-michelangelo-foto/ 

 

Oare cat timp vor mai indura biciclistii din Timisoara talpa de bocanc pusa pe gatul lor ? 

 

Oare de ce Politia nu se implica in ediucarea si prevenirea accidentelor si a problemelor din trafic cauzate de biciclisti  ?

Este mai simplu sa taiem capul omului decat sa il invatam, nu invatarea face parte din progress ? nu oare asa reusim sa ne ridicam de jos ?

Este mai simplu sa il facem sa scoata 300 lei pe amenda din buzunar ca nu are sonerie la bicicleta ? decat sa ii explicam importanta ei ?

Crede cineva din Politie ca daca ii da amenda 300 lei pentru asta, el va merge maine sa isi cumpere sonerie de 20 lei  ?

Noi nu credema asa ceva ... iar hartuirea cu siguranta hartuirea va continua pana cand pestele nu se va mai strica de la cap ... 

 

 

 

 

 

 

 

Din pacate, iata cateva link-uri din presa cu cele gasite de noi ... Cu siguranta ne va sustine cele scrise mai sus ...

 

http://www.tion.ro/cititorii-ne-sesizeaza-haos-pe-bulevardul-dambovita-politistii-locali-dorm-in-masini/1567905

http://www.opiniatimisoarei.ro/au-facut-prapad-in-randul-biciclistilor-din-timisoara-cat-de-tare-i-au-ars-politistii-la-buzunare-foto/24/04/2015

http://www.pressalert.ro/2015/08/zeci-de-timisoreni-frunte-cu-primarul-robu-la-plimbare-cu-bicicleta-prin-pasajul-michelangelo-foto/

http://www.opiniatimisoarei.ro/razie-in-timisoara-politistii-au-rupt-amenzi-biciclistilor-si-mopedistilor/09/09/2015

http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-20414215-timisoara-62-biciclisti-indisciplinati-trafic-fost-sanctionati-politia-rutiera.htm

http://www.timisoaraonline.ro/biciclistii-si-mopedistii-din-timisoara-raman-in-vizorul-politistilor-rutieri/

e-max.it, posizionamento sui motori

Vizitatori din Octombrie 2012

Users
1
Articles
228
Articles View Hits
600679

Contact

 Telefon  0722 550 897

 Email  CSGRATZU@GMAIL.COM

Sponsorii si colaboratorii Clubului

                                                                                                                        eXTReMe Tracker